Als je gevoelens monsters zijn. Kun je door anders te denken je gevoelens veranderen?

Iedereen is wel eens kwaad, verdrietig of bang. Dat is niet erg, maar vaak is het wel handig om wat je voelt in de hand te kunnen houden. Kun je door je gedachten te veranderen ook veranderen hoe je je voelt?

Nemo-afbeelding

Iedereen is wel eens kwaad. Of verdrietig. Of bang. Het zijn gevoelens die niet lekker voelen. Maar soms zijn ze toch wel goed. Vervelende gevoelens zijn een manier van je lichaam om je te laten weten dat je het niet leuk vindt wat er gebeurt. Het lastige is alleen dat het zo snel uit de hand kan lopen. De truc is om te voorkomen dat je boosheid, verdriet of angst monsters worden die je niet meer in de hand hebt. Dat kan niet altijd door de situatie te veranderen, soms gebeurt er gewoon iets naars. Waar je wel invloed op hebt is wat je denkt. En wat je denkt bepaalt voor een deel hoe je je voelt. De vraag is dan ook: Kun je door je gedachten te veranderen ook iets veranderen aan hoe je je voelt?

Tijdens de zomervakantie 2016 onderzoeken wetenschappers van Tilburg University in NEMO Science Live de invloeden van gedachten op hoe men voelt.
Het onderzoek is bestemd voor alle bezoekers vanaf 6 jaar.

Resultaten

Hier vind je de resultaten van dit leuke onderzoek.

Deze keer met deelname van:

Tilburg University, afdeling Medische en Klinische Psychologie

Dit onderzoek is afgerond

Onderzoek uitgevoerd: Zomervakantie 2016 in NEMO Science Museum.

Er deden 605 proefpersonen mee aan het onderzoek. Wij danken alle deelnemers.

De onderzoekers

Nieuws van Science Live