Ben jij streng of aardig voor jezelf in uitdagende situaties?

Iedereen maakt wel eens een moeilijke situatie mee. En iedereen reageert daar weer op zijn of haar eigen manier op. Ook de manier waarop we met onszelf omgaan in zo’n situatie verschilt. We kunnen aardig tegen onszelf zijn: ‘ik heb mijn best gedaan’; of juist heel erg kritisch: ‘ik ben zo dom, ik had het beter moeten doen!’. Ben jij streng of aardig voor jezelf in uitdagende situaties?

Mood%20dice

De manier waarop we met onszelf omgaan in een uitdagende situatie heeft ook een invloed op ons lichaam. Daarom zullen de onderzoekers, naast het stellen van vragen, ook je hartslag meten en een beetje speeksel afnemen waardoor ze kunnen zien hoe jouw lichaam reageert.

Er is nog niet veel bekend over onze emoties en de manier waarop we met onszelf omgaan in uitdagende situaties. Dit is de reden dat wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam dit onderzoeken. Ze willen begrijpen hoe het reguleren van emoties invloed kan hebben op hoe we ons voelen en hoe we naar onszelf kijken.

Ben je benieuwd hoe jij reageert in uitdagende situaties en wil je meer weten over emoties? Kom tijdens de voorjaarsvakantie naar NEMO Science Live en doe mee met het onderzoek!

Iedereen vanaf 7 jaar is welkom.

Deze keer met deelname van:

Universiteit van Amsterdam

Dit onderzoek is afgerond

Onderzoek uitgevoerd: Voorjaarsvakantie 2o17 in NEMO Science Museum.

Er deden 183 proefpersonen mee aan het onderzoek. Wij danken alle deelnemers.

De onderzoekers

Nieuws van Science Live