Over Science Live

Foto van de Science Live Ruimte

Op zoek naar een grote groep proefpersonen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden? Elke schoolvakantie biedt NEMO Science Museum in Amsterdam wetenschappers de kans om hun onderzoek uit te voeren, met het NEMO-publiek als proefpersoon. Meld u aan voor Science Live en misschien kunt u binnenkort wel uw experiment uitvoeren in NEMO.

NEMO Science Museum wil haar bezoekers niet alleen wetenschap tonen, maar ook laten zien hoe wetenschap precies tot stand komt. Waar houden wetenschappers zich de hele dag mee bezig? En hoe komen resultaten tot stand? Bezoekers kunnen daarom in NEMO van dichtbij verschillende tests en experimenten meemaken, zoals het “Ooggetuige”-experiment in Reis door de Geest en het recente Miller-Urey-experiment. Maar met Science Live gaat NEMO nóg een stap verder: bezoekers kunnen tijdens hun bezoek aan NEMO zelf deelnemen aan een echt wetenschappelijk onderzoek. Daarmee is NEMO niet alleen een plek waar wetenschap tentoongesteld wordt, maar tevens een plek waar wetenschap en publiek samen kennis genereren.

NEMO vindt het belangrijk een brug te slaan tussen publiek en wetenschappers. Daarom nodigt zij wetenschappers uit om hun onderzoek uit te voeren in Science Live, met het NEMO-publiek als onderzoekspopulatie. Onderzoek dat niet alleen leidt tot aandacht in de landelijke media, maar uiteindelijk wellicht tot publicaties in wetenschappelijke tijdschriften.

Met Science Live neemt NEMO de maatschappelijke rol op zich om wetenschap en publiek met elkaar te verbinden. Het publiek krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van de wetenschap en actief deel te nemen aan lopend onderzoek. Bezoekers zullen zo meer doordrongen raken van de rol die wetenschap speelt in onze samenleving. Aan de andere kant biedt Science Live wetenschappers een unieke kans om onderzoeksdata te verzamelen van een groot, gevarieerd en vooral ook gemotiveerd publiek. Met meer dan 660.000 bezoekers per jaar is NEMO de ideale locatie voor onderzoek.

NEMO Science Museum hoopt u binnenkort te mogen verwelkomen bij Science Live.

Banners

Promoot Science Live, plaats een banner op uw website. Kopieer de html-code onder de banner van uw keuze en plaats deze op uw website.

Download deze banner als jpg-bestand(let op: deze banner is hier kleiner weergegeven)

Download deze banner als jpg-bestand


Deze organisaties deden al mee aan Science Live

Tilburg University
Vrije Universiteit Amsterdam
Universiteit van Amsterdam
TU Delft
Universiteit Utrecht
Rijksniversiteit Groningen
Erasmus Universiteit
Univeritair Medisch Centrum Utrecht
University of Oxford
The University of Massachusetts
Max Planck Institute for Psycholinguistics
Radboud Universiteit Nijmegen
Universität Hamburg
Chinese University of Hong Kong
University College Roosevelt
Universiteit Twente
Georgia Institute of Technology
Salland Electronics
Thales Research & Technology
Van Mierlo Ingenieursbureau

Colofon

Ontwerp: Parkers
Teksten: Diana Issidorides-NEMO Science Museum / Erica Renckens
Bouw: NEMO Science Museum
Fotografie: NEMO Science Museum / DigiDaan

Contact

NEMO Science Museum
Ludo Westerveld

Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam

info[at]sciencelive.nl

In het nieuws