Hoe ga jij om met stress?

STRESS: Je hoort er bijna dagelijks over! Ben jij ook gestrest of heb je nergens last van? Weet je eigenlijk wat stress is? In Science Live zullen de medewerkers van het Stress Lab uitleggen wat stress is en jouw reactie op stress onderzoeken.

Foto%20bij%20introductie%20studie

Stress of het ervaren van teveel stress is iets wat steeds vaker lijkt voor te komen, niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen en jongeren. Uit onderzoek van het Stress Lab van de Vrije Universiteit is gebleken dat de helft van de kinderen en jongeren aangeeft wel eens last te hebben van stress. En 20% geeft aan vaak last te hebben van stress. Dit komt vaak doordat het op school druk is en dat het spannend is om bijvoorbeeld toetsen te maken. Ook de omgang met vrienden en klasgenoten zorgt vaak voor stress. Niet iedereen heeft last van stress en de vraag is hoe dat komt.

In dit Science Live onderzoek testen wetenschappers van de Vrije Universiteit tijdens de kerstvakantie hoe kinderen en volwassenen reageren op het uitvoeren van een stressvolle computertaak. De onderzoekers meten de reactie van het hart en het stresshormoon cortisol, en ook hoeveel stress de deelnemers ervaren.

Wil jij ook meedoen aan de stresstest? Bezoek NEMO Science Live in de kerstvakantie en meld je aan!

Deze keer met deelname van:

Vrije Universiteit

Dit onderzoek is afgerond

Onderzoek uitgevoerd: Kerstvakantie 2016 in NEMO Science Museum.

Er deden 318 proefpersonen mee aan het onderzoek. Wij danken alle deelnemers.

De onderzoekers

Nieuws van Science Live